У Жашкові заборонили використовувати штучні квіти у місцях поховання

У Жашкові заборонили використовувати штучні квіти у місцях поховання

Відповідно до рішення виконавчого комітету Жашківської міської ради №54 від 20.04.2017 року та згідно з п.4.12.3.1 та 4.12.3.2 Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в м. Жашків, затверджених рішенням Жашківської міської ради №39-4/VI від 09.09.2014 року
– Утримання місць поховання не передбачає розміщення екологічно небезпечних штучних квітів,вінків на могилах у зв’язку з шкодою для навколишнього середовища;
– Заборонити використання об’єктів благоустрою територіальної громади для реалізації штучних квітів, кошиків, вінків, виготовлених із пластику. Про «Нова Доба» дізналася з сайту Жашківської міської ради.
Як інформують екологи, пластикова квітка чи вінок не мають нічого спільного з виявом християнської віри. Окрім того, пластикові вінки мають нетривалий термін використання, за рік їх викидають на смітники. Якщо пластмасу закопувати в землю, вона не розкладається упродовж багатьох десятків років. Натомість під час спалювання створює діоксини, які виділяють отруйні для навколишнього середовища речовини та провокують виникнення злоякісних пухлин.
Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб\’єктів підприємницької діяльності – від п\’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x