В ЧДТУ дискутували про вплив світогляду на мир і щастя

В ЧДТУ дискутували про вплив світогляду на мир і щастя

11 квітня в Черкаському державному технологічному університеті відбулася відкрита лекція доктора філософських наук, професора кафедри філософії Київського університету імені Бориса Грінченка Олега Шепетяка на тему «Євангельська вістка і преображення світогляду заради миру і щастя». Про це «Нова Доба» дізналася дізналася в прес-службі ЧДТУ.

Почесними гостями заходу стали також отець Юліан Шеремета із Черкаської парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ та отець Ігор Шабан, голова комісії у справах міжконфесійного діалогу та сприяння єдності.
−У середині ХХ століття домінувала думка, що релігія – це культурний феномен, який вимирає і рано чи пізно вона стане непотрібною. Сьогодні в ХХІ столітті ми бачимо абсолютно іншу картину, − наголосив отець Олег.−Технології та економіка розвинулися і релігія збільшує свою роль у житті суспільства. Ми живемо у світі, який переживає складну глобалізацію. Сьогодні ми існуємо невідділено від інших культур, цивілізацій та релігій і повинні певним чином мирно співіснувати.
Після надихаючої лекції зустріч перейшла у цікаву живу дискусію між студентами, викладачами та відомим науковцем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x