Рятувальники нагадали жителям Городищенського району правила пожежної безпеки

Рятувальники нагадали жителям Городищенського району правила пожежної безпеки

Лише за одну добу, 10 квітня пожежно-рятувальні підрозділи області 9 разів залучалися на ліквідацію пожеж сухої трави та очерету. Під час цих пожеж пошкоджено житлові будинки та надвірні споруди. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Тож, з метою запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах, рятувальники Черкащини розпочали активну інформаційно – роз\’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої трави.

11 квітня співробітники Городищенського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області провели профілактичний рейд селом Петропавлівка.

Під час спілкування з жителями села фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій наголосили на забороні спалювання сухої трави, адже найменша іскра чи жарина, за умов вітряної погоди може призвести до масштабних пожеж, знищенню будівель та споруд, а й іноді до травмування.

Окрему увагу під час рейду рятувальники зосередили на відвідуванні лісів та лісопаркових зон. Співробітники ДСНС звернулися з проханням до громадян бути вкрай обережними під час розведення багать, не залишати вогонь без нагляду та, покидаючи місце відпочинку, впевнитися, що багаття загашено.

Також під час рейду рятувальники звернули увагу на правилах безпеки під час виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів, зауваживши, що виявивши небезпечну знахідку, одразу телефонувати до Служби порятунку за номером «101».

Кожен селянин з яким вдалося поспілкуватися отримав від рятувальників листівки профілактичного змісту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x