Відбулося засідання обласної протиракової експертної комісії

Відбулося засідання обласної протиракової експертної комісії

Сьогодні у великій залі Будинку рад відбулося засідання обласної протиракової експертної комісії, на яке були запрошені заступник голови районної ради Тетяна Богославець, голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, заступник голови райдержадміністрації Світлана Коршак. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Драбівської районної ради.

Участь у роботі засідання взяли члени обласної протиракової експертної комісії, голови протиракових експертних комісій лікувально-профілактичних закладів області, керівники Центрів первинної медико-санітарної допомоги, центральних районних лікарень області, районні онкологи.

На початку головний лікар Комунального закладу «Черкаський обласний онкологічний диспансер», депутат обласної ради Віктор Парамонов зробив аналіз онкоепідеміологічної ситуації в Черкаській області у минулому році в порівнянні з показниками в Україні.

Далі Костянтин Самохвал – лікар хірург-онколог розказав про стан роботи за напрямком «Онкологія» в 2017 році у Драбівському, Золотоніському і Чигиринському районах, а саме: організація взаємодії первинної та вторинної ланок, ефективність раннього виявлення онкологічних захворювань та диспансеризації, проблемні питання і шляхи їх вирішення.

«За 2017 рік у Драбівському районі зареєєстровано високий рівень занедбаності як візуальної (18,8%), так і загальної – 30,5%. За нозологіями 80% занедбаності раку шлунку, по 50% – раку ротової порожнини, раку глотки, раку яйників та лімфом, 46,7% занедбаності раку трахеї, бронхів та легень, 40% раку простати. Виявлено під час профоглядів 21,4% випадків, дорічна летальність – 26,9%, охоплення лікуванням – 68,7%, охоплення жінок цитологічним скринінгом 72,7%», – зазначив у виступі Костянтин Віталійович.

Потім слово мали голови районних протиракових експертних комісій, зокрема, голова протиракової експертної комісії Драбівського району Петро Стецюк.

На завершення присутні обговорили проблемні питання та затвердили проект рішення обласної протиракової експертної комісії, яким визнали протиракову роботу в Драбівському, Чигиринському та Золотоніському районах в такою, що потребує покращення, та рекомендували адміністраціям закладів охорони здоров\’я районів спільним органом – протираковою експертною комісією району – розробити та впровадити процедуру взаємодії між фахівцями ЦРЛ та ЦПМСД в напрямку виконання диспансеризації пацієнтів з онкопатологією та з передонкопатологією, з врахуванням можливої відсутності в штаті профільних фахівців, тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x