Геннадій Бобов допоміг відремонтувати будинок культури у Вільшані

Геннадій Бобов допоміг відремонтувати будинок культури у Вільшані

Днями у мальовничому селищі Вільшана Городищенського району відбулися щорічні збори громади. Дорослі й малі зійшлися до щойно відремонтованого Будинку культури, аби почути звіт сільського голови, поставити питання, що їх турбують, обговорити важливі проблеми й вирішити нагальні завдання, що стоять перед селищем. На захід завітав і селищний голова, і його заступник, і представники райдержадміністрації. Не оминув своєю увагою таку значну для громадськості селища подію і народний депутат Геннадій Бобов.

Вільшана – селище міського типу, про яке у писемних документах уперше згадують ще в 1598 році. Існує дві версії походження назви селища. За першою – назва походить від річки Вільшанка, на якій розташоване селище, за другою ж – від слова «вільха», тобто дерево родини березових, яке віддавна росло на берегах річки, а третя версія говорить про те, що назва Вільшана походить від словосполучення «вільним – шана». Подейкують, так говорили козаки, що жили тут.

Нині ж населення селища складає 3 102 особи. Тут є дитячий садок, дві загальноосвітні школи, І–ІІ та І–ІІІ ступенів, філіал музичної школи, спеціалізована школа-інтернат обласного підпорядкування, лікарська амбулаторія, кілька музеїв, низка пам’ятників та Будинок культури, який є мистецьким центром усього селища. Займаються у ньому і великі, і малі всім, що тішить душу і приємне оку. Хореографічний, вокальний, театральний, декламаторський – це не повний перелік гуртків, які діють у Вільшанському будинку культури. Також працюють бібліотеки, займаються співом хоровики. Щорічно тут відбуваються збори громади.

– Приміщення Будинку культури давно потребувало ремонту, адже йому вже понад 60 років. Торік на таких же зборах громади постало питання його ремонту, що підтримав і наш народний депутат Геннадій Бобов, який ніколи не обходить своєю увагою проблеми нашого селища, – розповідає селищний голова Вільшани Володимир Михайлович Яровий. – Відтак, відбувся тендер і вже восени фірма, що його виграла, розпочала роботи. Вони тривали до січня. За цей час удалося виконати внутрішні опоряджувальні роботи малої зали, великої глядацької зали, гримерок, фойє, коридору та сходів. Також у кожному цьому приміщенні оновили електроживлення. У цілому на це пішов один мільйон шістсот сімдесят п’ять тисяч гривень. Усе – завдяки сприянню Геннадія Борисовича.

Ззовні був Будинок культури, а всередині – майже сарай. Так відгукувалися про колишній стан приміщення самі жителі селища. Кажуть, коли у селищі відкривали газ, їм пообіцяли привести установу до ладу, адже в ньому майже неможливо було займатися чи проводити збори.

– Будинок культури у нас сильний. Чинні гуртки виборюють високі нагороди на різноманітних конкурсах. Маємо 15 колективів, які тут працюють. У будинку діють дитяча й доросла бібліотеки, проводимо виставки різноманітні, а також тут відбуваються масові заходи, – говорить директорка Будинку культури Тамара Іванівна Круць. – Щиро раді з того, що ремонтні роботи провели успішно, й нині ми відкриваємо свої двері для всіх охочих займатися творчістю та мистецтвом. Дякуємо за це всім небайдужим!

Відвідав збори громади селища Вільшана і народний депутат Геннадій Бобов. Разом із селищним головою він провів оглядини приміщення, перевірив реставрацію залів та сходів.

– Дякувати Богові, Вільшанський будинок культури ми добудували. Знаю, що наступні завдання для мене вільшанці вже приготували, тож, сподіваюся, зможу й надалі підтримувати громаду селища. Я готовий до прямого спілкування і відкритий до співпраці, – зауважив Геннадій Бобов.

Так, вільшанці в режимі відкритого діалогу просили у Геннадія Борисовича сприяння в ремонті доріг, збільшення кількості робочих місць у селищі, а також збереження лікарні. Народний депутат чесно давав відповіді на всі питання, роз’яснював тонкощі й аспекти реформи децентралізації, а також радив жителям Вільшани не нехтувати шансом створити власну об’єднану територіальну громаду, аби мати більше можливостей до розвитку, а також зберегти лікарню.

– Від усієї громади селища Вільшана висловлюю щиру подяку народному депутату Геннадію Борисовичу Бобову за його сприяння у ремонті Будинку культури, а також за те, що він завжди господарською рукою допомагає впоратися із низкою серйозних проблем і важливих потреб селища. Дякуємо Вам, Геннадію Борисовичу! Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, достатку й наснаги на майбутні звершення! Нехай зроблене Вами добро повертається до Вас усмішками та здійсненими мріями! Низький Вам уклін за працю на благо нашої держави та самовідданість, – наголосив селищний голова Володимир Михайлович Яровий.

Любов Марченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x