Неприємний запах із рота: причини

Причини поганого запаху з рота можуть бути результатом продуктів життєдіяльності бактерій, які скупчуються в ротовій порожнині. Тому такий запах виникає через неправильну гігієну порожнини рота. Гігієнічні процедури, які проводяться своєчасно, допоможуть назавжди позбавити від цього неприємного явища. Якщо ж незабаром після гігієнічних процедур знову з\’явився запах, то це означає, що таких процедур недостатньо. Отже, необхідно звернутися за допомогою до фахівця, аби своєчасно виявити причини та розпочати лікування.

Можливі причини запаху з рота необхідно шукати в захворюваннях порожнини рота – хвороби пародонту, карієс, пульпіт, періодонтит, стоматит, гінгвіт, зубний камінь. Ці проблеми ротової порожнини найчастіше виникають через життєдіяльності бактерій, які крім виникнення неприємних хвороб також викликають неприємний запах з рота.

Всі залишки продуктів харчування накопичуються в каріозних порожнинах, пародонтальних кишенях сприяють виникненню неприємного запаху і ще більше ускладнюють захворювання.

Сухість слизової оболонки рота є ще однією видимою причиною неприємного запаху з рота. Слина в роті кожної людини сама по собі є природним очищувачем. Під час кожного ковтання слини велика кількість бактерій змивається всередину організму. Коли ж знижується слиновиділення, то в результаті чого погіршується процес очищення ротової порожнини.

Причини сильного запаху з рота, викликані пониженням відділенням слини можуть виникати в результаті порушеної роботи, також вони можуть бути викликані анемією, цукровим діабетом, частими неврозами, гастритом, прийомом снодійних та препаратів, які заспокоюють нервову систему. Знижене відділення слини може виникати в результаті таких шкідливих звичок, як дихання через рот, прийом спиртних напоїв і куріння.

Це явище фахівці називають «ксеростомія». Через сухість у роті ночами, яка зазвичай проявляється вночі у всіх людей, на ранок може виникати поганий запах з рота. Тому що під час сну слабшає слиновиділення. Подібне може відбуватися і під час довгої розмови, оскільки повітря ми починаємо вдихати тільки через рот. У результаті чого рот починає «пересихати». Якщо ж дане явище з часом переходить у хронічну форму, то цей симптом говорить про захворювання на ксеростомію.

У числі причин виникнення запаху з рота на третьому місці знаходяться внутрішні захворювання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x