Як рятувальники болота і торфовища перевіряли (ВІДЕО)

Як рятувальники болота і торфовища перевіряли (ВІДЕО)

Аби уникнути повторення ситуації з горінням покладів торфу, що виникла 17 вересня минулого року в Черкаському районі, в районі селища Ірдинь, співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області ведуть постійний моніторинг обстановки на території Ірдинських боліт та торфовищ.

Вже не перший рік допомогу у попередженні та реагуванні на пожежі в природних екосистемах, а також виявлення можливих загорань у місцях залягання торфу надають квадрокоптери.

12 квітня, співробітники міськрайонного відділу Управління ДСНС провели черговий рейд, під час якого за допомогою літального апарату оглянули значну територію та здійснили її глибокий моніторинг.

Як відомо, із настанням спекотної погоди значно ускладнюється оперативна пожежна обстановка, посуха підвищує загрозу виникнення пожеж в лісах та на відкритих територіях, зокрема в місцях залягання торфу. Тож завдяки таким рейдам вдається в короткий термін дослідити значну території можливого залягання торфу та на ранніх стадіях виявити загорання.

Розгорнувши спостережний пункт на краю села Ірдинь та запустивши квадрокоптер по спеціальних відмітках, рятувальники впродовж години здійснили перевірку протипожежного стану торфовищ, що залягають навколо даного населеного пункту. Під час розвідки загорань виявлено не було.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x