На Городищині знешкоджено боєприпаси часів війни

На Городищині знешкоджено боєприпаси часів війни

Друга світова війна досі нагадує про себе. Ось і 11 квітня сапери піротехнічної групи аварійно-рятувального загону вилучили артилерійський снаряд калібру 203 мм у селі В’язівок Городищенського району. Боєприпас викопали із землі, а потім краном підняли на вантажівку. Снаряд вивезли у безпечне місце для знищення.
В’язівок був зайнятий гітлерівськими військами у липні 1941 року. І тільки 7 лютого 1944 року війська червоної армії відвоювали населений пункт. У боях загинуло близько 160 воїнів-червоноармійців. На фронтах полягло 613 жителів села. У пам’ять про них на території села встоновлено два пам’ятники та обеліск.
Також на околиці Городища на відкритій території було виявлено ще 2 вибухонебезпечних предмети – 150-міліметровий артилерійський снаряд та 81-міліметрову мінометну міну. Тому Городищенський РС Управління ДСНС України у Черкаській області застерігає. У випадку знаходження вибухонебезпечних предметів (авіаційних бомб, снарядів, мін, гранат, патронів, тощо або незнайомих предметів) необхідно негайно повідомити оперативно-рятувальну службу за телефоном 101. Категорично заборонено брати вибухонебезпечний предмет в руки, переносити з місця на місце, кидати, класти у вогонь. Пам’ятайте, одна з основних причин нещасних випадків з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x