На Черкащині 5 клас пожежної небезпеки і похолодання

На Черкащині 5 клас пожежної небезпеки і похолодання

У Черкаському обласному центрі з гідрометеорології попереджають, що 16-20 квітня по всій території області прогнозується надзвичайний (5 клас) пожежної небезпеки.
Південний антициклон приніс на Черкащину аномально теплу і майже суху погоду. Середньодобові температури повітря сягали +14º..17º, що відповідає середині травня, а поверхня ґрунту прогрівається аж до 40º, а це цілком дозволяє розпочати ремонт розбитих автодоріг в області.
Така компенсація за березневу вологу і холод має як свої позитивні, так і негативні наслідки. Так, аномально тепла і практично суха погода призвела до швидкого прогрівання і висушування верхніх шарів ґрунту та залишків рослинності. Саме тому, вже на завтра на Черкащині оголошено надзвичайну (5 класу) пожежну небезпеку.
За прогнозом синоптиків, 16–17 квітня по області ще залишиться аномально тепла та без істотних опадів погода. Температура вночі +8–10º, а вдень +19–21º.
Проте, південний антициклон під натиском Балтійського циклону відступатиме. І хоча сам центр циклону буде північніше, його холодний атмосферний розділ із середи впливатиме на наш регіон, тому чекаємо невеликий дощ, подекуди грози та похолодання на 3–5º. А 20 квітня на ґрунті та місцями у повітрі прогнозуються заморозки 0–4º. Тому садівникам вже зараз слід готуватися до обкурювання квітучих дерев.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x