У Білозірській ОТГ відкрили медичний центр

У Білозірській ОТГ відкрили медичний центр

У Білозірській ОТГ запрацював Центр первинної медико-санітарної допомоги. Про це інформує «Сміла.ua».
Це – комунальний заклад, створений в контексті реформування медицини. Білозірська ОТГ перша серед громад області, де в рамках процесів децентралізації вже функціонує такий заклад первинної ланки медичної допомоги.
Тепер в комунальному закладі Білозірської ОТГ є денний стаціонар на 7 ліжок, поліклініка та передбачено обслуговування дільничною медсестрою на дому. У поліклініці працюють чотири сімейні лікарі, лікар¬педіатр та лікар¬терапевт. Окрім того, в ОТГ функціонує філіал від Черкаської ЦРЛ – цілодобове стаціонарне відділення на десять ліжок.
Під Центр ПМСД реконструювали колишнє приміщення стаціонару дільничної лікарні. Ремонт тривав близько двох місяців. За 2 млн 150 тисяч грн зі старої будівлі, яка не ремонтувалась більше 30 років, зробили лялечку. Щоб справити новосілля швидше, у ремонті приміщення взяв участь навіть медичний персонал – допомагали обдирати «стару» фарбу на стінах. На ремонт витратили кошти, спрямовані з держбюджету на розвиток інфраструктури ОТГ, та з місцевого бюджету. Окрім того, 60 тис грн на Центр вже виділили на останній сесії сільради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x