У Ліпляві лісівники зі школярами посадили 2 гектари соснового бору

У Ліпляві лісівники зі школярами посадили 2 гектари соснового бору

Активно залучають громадськість та молодь до еколого-природничих акцій лісівники Ліплявського лісництва Золотоніського лісгоспу. Крім того, традиційно лісництво допомагає озеленювати соціальні об’єкти, надаючи не лише посадковий матеріал, але й поміч в цій благородній справі.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Нещодавно, дізнавшись про акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», до лісничого Олександра Чарухи звернулися випускники Ліплявського навчально-виховного комплексу з проханням виділити їм ділянку для створення лісових культур.
– Вважаю за необхідне спілкуватися з громадськістю та інформувати про роботу лісівників, проводити з школярами роз’яснювальну роботу стосовно примноження лісових багатств, захисту лісу від пожеж, шкоди від засмічення зелених насаджень, дбайливого ставлення до природи в цілому, – розповів Олександр Чаруха. – Тож ми одразу відгукнулися на пропозицію школярів і спільно посадили два гектари соснового лісу. Одинадцятикласники вирішили приурочити його закінченню школи.

Шефські та дружні відносини об’єднують цей навчальний заклад та працівників лісництва протягом не одного року. Минулоріч лісівники вже долучалися до благоустрою Ліплявського навчально-виховного комплексу. Цієї ж весни до школи знову завітали не з пустими руками. Саджанці привіз майстер лісу Віталій Лисак, щоб доповнити ними прилеглу територію закладу. Учні разом з вчителем Сергієм Скопцем дружно взялися до роботи. Результат – 40 висаджених деревець і кущів та подяка лісівникам від колективу школи.
У Ліпляві лісівники зі школярами посадили 2 гектари соснового бору
До соціальних об’єктів, які вже встигли озеленити, належить обеліск Слави в селі Ліпляве. Лісівники вважають, що впорядкування територій та приведення їх в належний стан – це обов’язок кожного, а висаджені декоративні рослини покращать естетичний вигляд визначного місця в селі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x