На Черкащині підживили 95 % озимини

На Черкащині підживили 95 % озимини

Весняна посівна кампанія на Черкащині цього року розпочалася на два тижні пізніше, аніж у попередньому році. Причина цьому – погодні умови. Повідомляють в прес-службі ЧОДА.
Для обробки грунту та сівби ранніх ярих сільгоспкультури сформувалися із запізненням, через перезволожений ґрунт. Тому аграрії мають на місяць менші терміни для виконання всього об’єму сільгоспробіт.
І все ж аграріям вдалося провести підживлення озимини на площі майже 190 тис. га (95% усіх посівів), інформує управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.
Різке підвищення температури на початку квітня дозволило активно розпочати посів всіх сільськогосподарських культур в області.
За оперативною інформацією на початок тижня сільгосппідприємства області посіяли 27,3 тис. га (6,3%) ярих зернових та зернобобових культур. Зокрема кукурудзи на зерно посіяно 3 тис. га, ярого ячменю – 16,5 тис. га, ярої пшениці – 2,7 тис. га, вівса – 0,4 тис. та гороху 4,8 тис. га.
Лідерами за темпами посіву ярих зернових та зернобобових культур є господарства Жашківського, Христинівського та Звенигородського районів.
Технічних культур посіяно на площі 13,2 тис. га, що (становить 3,8% до плану), в тому числі: соняшнику посіяно 10,6 тис. га (5,3%), ярого ріпаку – 1,1 тис. га (52,7%), цукрових буряків посіяно на площі 1,4 тис. га, що становить (8,7%). Крім того посаджено 1,1 тис. га картоплі та посіяно 300 га овочів.
Стрімке прогрівання ґрунту скорочує період між строками сівби ранніх та пізніх культур.
Хоча в цьому році на початок весни запаси вологи в ґрунті перевищили багаторічні показники, але відсутність суттєвих опадів у першій декаді квітня та їх малоймовірність практично до кінця місяця також вимагає високих темпів проведення сільгоспробіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x