У Черкасах відкрилась виставка молодого художника

У Черкасах відкрилась виставка молодого художника

У Черкаському художньому музеї 8 квітня відбулось урочисте відкриття першої персональної виставки Віталія Каіло «Faces». Молодий художник представив 13 портретів відомих зарубіжних та українських особистостей. Повідомляє прес-служба міської ради.

Віталій Каіло експериментує із класичним жанром портрету, вирішуючи його у кращих зразках поп-артівського напрямку. Його картини не є прикладами стовідсоткового поп-артівського мистецтва, але й не є живописом у традиційному розумінні. Портрети молодого художника дещо містичні та однозначно незвичні. На роботах молодого майстра можна побачити Сальвадора Далі, Сергія Бабкіна, Вуді Алена, Ліну Костенко та інших непересічних особистостей.

− Якщо чесно, то робота над картинами до виставки розпочалась із портрету моєї майбутньої дружини. Саме з «КохАнна» і почалась робота над наступними портретами. Я зобразив різних непересічних на мій погляд особистостей середини ХХ – поч. ХХІ століття. Тут є і «Залізна леді» Маргарет Тетчер, і Лютер Мартін Кінг, і Остап Ступка, і Святослав Вакарчук. Всі вони якимось чином змінили наше життя, − розповідає Віталій Каіло.

Роботу над картинами розпочато в жовтні 2013 року і за цей період створено 13 портретів. Хоча, як зізнається художник, він запланував створення 25 робіт. Але через обставини був змушений зменшити їхню кількість.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x