У черкаських школах буде «Страва на вибір»

У черкаських школах буде «Страва на вибір»

До кінця поточного навчального року в чотирьох черкаських школах (№ 7, 21, 25 та 30) діятиме пілотний проект «Страва на вибір». Він передбачає, що діти можуть обрати з меню ту їжу, яка їм найбільше смакуватиме. Про це у «Фейсбук» написав куратор освітньої галузі Черкас Ігор Коломоєць. Він протягом попереднього тижня відвідував школи, щоб поцікавитися, чи задоволені учні та вчителі нововведенням.
«Ми запровадили проект «Страва на вибір» у співпраці з директором департаменту освіти та гуманітарної політики Сергієм Вороновим. До кінця поточного навчального року харчування на вибір буде функціонувати в чотирьох місцевих школах за номерами: 7, 21, 25 та 30.
Завдяки системі «Страва на вибір» діти мають можливість обрати з меню ту їжу, яка їм найбільше смакуватиме. До прикладу, сьогодні в 21-й школі в обід при виборі другої страви учні мали можливість взяти гречану кашу або макарони, м\’ясну або печінкову котлету, запіканку або оладки, венігрет або салат із капусти.
Харчування ‒ це запорука здоров\’я молодого покоління. Ми хочемо, щоб наші школи були другим домом для учнів. Тому піклуємося про їхній комфорт. Поспілкувавшись із батьками учнів та дирекціями шкіл, ми дійшли згоди та вирішили запровадити можливість вибору страв для дітей. Таким чином учні будуть їсти те, що їм подобається. Місто, своєю чергою, буде ефективніше використовувати кошти, які спрямовані на харчування. Уже зараз видно, що при новій системі \”Страва на вибір\” у їдальнях залишається значно менше відходів. А діти ‒ ситі та задоволені.
Після завершення навчального року планую провести аналіз цієї системи та вирішити, чи варто впроваджувати її в інших школах» – написав він.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x