Городищани попалися на крадіжках автозапчастин

Городищани попалися на крадіжках автозапчастин

Спланувавши крадіжку, троє жителів Городища навіть не підозрювали, що придумане ними алібі не спрацює, і їх буде затримано протягом декількох годин. Наразі зловмисники затримані та дають покази. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Уночі до Городищенського районного відділу міліції зателефонував місцевий житель та повідомив, що з його подвір’я викрадено автомобіль. Проте через декілька хвилин чоловік подзвонив вдруге та відмовився від допомоги міліції аргументуючи тим, що знайшов машину поблизу будинку. В цей період часу до чергової частини райвідділу надійшло ще одне повідомлення. Житель того ж району міста повідомив що невідомі особи тільки що викрали з його подвір’я автозапчастини до автомобіля «ЗІЛ».

Свідки події, які бачили, як невідомі виносили крадені речі з території домоволодіння, описали модель автомобіля, на якому зловмисники зникли з місця події. Отримана інформація зацікавила оперативників, адже опис автомобіля на якому зловмисники вчинили крадіжку співпадав з описом нещодавно викраденої машини, власник якої заявляв, що самостійно знайшов її.

Міліціонери вирушили за його місцем проживання. 23 – річний чоловік знаходився вдома. При спілкуванні з працівниками міліції він почав перекручувати свідчення та плутатися у них. Розуміючи, що його план не спрацював і працівникам міліції є достатньо доказів його вини, зізнався у скоєному та повернув крадені речі. Він розповів, що крадіжку спланував та скоїв спільно з двома товаришами. Раніше запримітили в дворі постраждалого металеві предмети та вирішили підзаробити, викравши їх та здавши на металолом. Вночі пішли на «справу». Щоб організувати собі алібі, власник автомобіля, на якому було скоєно правопорушення, повідомив, що його автомобіль викрадено. Проте ввести в оману оперативників йому не вдалося.

Наразі всі особи причетні до скоєння крадіжки, затримані. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x