Чим корисний холодний душ?

Холодний душ часто приймають спортсмени після тренувань, щоб позбутися судом, болю у м’язах і взагалі розслабитися. Австралійські вчені стверджують, що занурення у холодну воду перенаправляє потік крові «з периферичних судин у глибокі, одночасно зменшує запалення, збільшує і покращує венозний відтік». Покращений венозний відтік означає наступне: продукти метаболізму і відходи, що утворилися у процесі тренування, зможуть швидко вивести з організму, а поживні речовини – швидше дістатися до м’язових тканин.

Крім того, холодний душ сприяє втраті ваги – клінічні дослідження підтверджують: холодна вода стимулює утворення клітин корисного бурого жиру, який допомагає спалювати ліпіди – жири, що зберігають надлишок калорій і відкладаються на животі і лінії талії.

Ви станете більш зосередженим
Теплий душ, як правило, розслабляє – у вас є час подумати про майбутній день, плани на вихідні або заспівати улюблену пісню. Коли ви приймаєте холодний душ, неможливо думати ні про що. Дві хвилини будуть здаватися вам цілою вічністю, але вже через кілька секунд ви звикнете до температури, розправити плечі і почнете дихати глибше і повільніше. Через кілька днів ваша увага буде сконцентрована на інших повсякденних справах – ви станете більш зосередженим на роботі.

Ви станете активнішим
Щоразу після холодного душу бажання займатися справами зростатиме. Ви будете почувати себе бадьоріше зранку, а заряду енергії і концентрації буде вистачати на цілий день. Працює все це приблизно так само, як і ранні тренування – після двохвилинного крижаного душу звична робота в офісі навряд чи здаватиметься вам важкою, а організм вимагатиме більше руху й активності.

Ви зможете зміцнити свою силу волі
Крижаний душ – не найприємніше, що з вами може статися, тому перший час ви точно будете вмовляти себе стати під струмінь холодної води. Тут діятиме правило: «мені не подобається процес, але подобається результат». Згодом змусити себе стати під крижану воду стане набагато легше, відповідно, зробити що-небудь, що вам не подобається, – ще простіше. Зробити прибирання в квартирі або вимити посуд стане абсолютно нескладною справою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x