Про плагіат говорили в Черкаському національному

Про плагіат говорили в Черкаському національному

18 квітня Центром інтелектуальної власності, інноватики та управління проектами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на базі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України був проведений тренінг із питань академічної доброчесності та авторського права. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Тренінг провели представники Центру і кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін ЧНУ ім. Б.Хмельницького. У спільному заході взяли участь магістри права інтелектуальної власності.

Серед питань і проблем, про які йшлося на тренінгу, були академічна доброчесність, службові твори як об\’єкти права інтелектуальної власності. Правники з ЧНУ зробили огляд судової практики з питань авторського права та плагіату, провели майстер-класи з оформлення заявок для отримання авторського свідоцтва на об\’єкт інтелектуальної власності та авторського свідоцтва на комп\’ютерну програму.

Про плагіат говорили в Черкаському національному

Учасники отримали відповіді на питання щодо порушень доброчесності, щодо відповідальності за порушення у сфері авторського права, внутрішніх положень та актів вищих навчальних закладів, що регулюють питання академічної доброчесності.

Серію просвітницьких заходів науковці Черкаського національного проводять щороку. Приурочують їх до Міжнародного дня інтелектуальної власності, який у світі відзначають 26 квітня. 23 квітня круглий стіл «Тренінг із питань академічної доброчесності та авторського права» відбудеться і в ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x