Володимир Лис: «Ми пишемо обоє тоді, коли нам цікаво»

Володимир Лис: «Ми пишемо обоє тоді, коли нам цікаво»

Щойно в рамках інформаційного марафону, який нині проходить у рамках книжкового фестивалю «Маестро» 2018, прес-центр «Нової Доби» відвідали відомі українські письменники Володимир Лис та Надія Гуменюк. Вони поділилися секретами своєї творчості, та враженнями від відвідин нашого міста.

– Багато хто з письменників чекає натхнення, – говорить Надія Гуменюк. – Ми ж обоє журналісти, а значить – трудоголіки. Ця професія не лише дає багато тем для написання книг, а й мотивує і вчить неймовірної працездатності. В мене майже 40 книжок, більшість написані після того, як я пішла з редакції.

– Основною темою наших творів є людина, – приєднується до розмови Володимир Лис. – Напрямків у літературі багато і вони постійно змінюються, але справжня книга має зображувати людський характер душу. Тоді її цікаво читать, і цікаво писать. А ми пишемо лише тоді, коли нам самим цікаво.

Письменники також поділилися своїм враженням від відвідань нашого міста.

– В Черкасах ми вже вдруге, – розповідає пан Володимир. – Кілька років тому були на подібному фестивалі. Тут нам дуже подобається. І не дивно, адже Черкащина – це Шевченків край, а ми самі з Лесиного краю. Це такі місця, в яких треба бувати всім українцям.

Владислав Бердринець,
фото Наталії Щепак

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x