Вітряна погода на Черкащині підсушує ґрунт

Вітряна погода на Черкащині підсушує ґрунт

Антициклони, які панували Черкащиною із початку місяця тимчасово поступились місцем північному циклону. Він 19 березня приніс зниження середньодової температури на 2-3° та сильний вітер. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За умов майже «літніх» температур повітря, які досягали в окремі дні позначок 24–26° та вітру, впродовж тижня ґрунт швидко прогрівався та «підсихав», а орні шари поступово втрачали вологу. За даними спостережень агрометеорологів області запаси вологи в орному (20см) шарі становлять 19–24 мм, в метровому 128–180мм, та є достатніми для розвитку та укоріненню озимини. Добре зволожений, прогрітий ґрунт та підвищений температурний фон повітря сприяють продовженю сівби та проведенню сільгоспробіт. Цвітіння плодових дерев знаходиться в активній фазі. Найбільш несприятливими для плодових є заморозки, тому потрібно слідкувати за прогнозами погоди. Для боротьби с заморозками можна використовувати задимлення та дощування, за допомогою цих нескладних процедур температура підвищується на 3–4°.
За прогнозами синоптиків вдень у вихідні температура буде 14–19°, вночі 4°–9° тепла, без опадів, з 24.04 зниження температури на 2°–3° та короткочасний дощ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x