Василь Шкляр презентував у Черкасах нову книжку

Василь Шкляр презентував у Черкасах нову книжку

Сьогодні в рамках книжкового фестивалю «Маестро» 2018, що проходить нині в Черкасах, відомий український письменник Василь Шкляр презентував свою нову книгу «Троща». Ця книга про нашу історію, яка замовчувалася. А сюжет роману заснований на свідченнях реальних учасників повстанського руху. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Мене давно просили люди написати про УПА таку книжку як «Чорний ворон». У цьому моє внутрішнє бажання збіглося з цими проханнями, адже пишучи цикл книг про російсько-українську війну, я просто не міг оминути цієї теми, – зазначав під час заходу автор. – Я довго шукав для роману особливу історію, яка б могла втілити мої погляди і передати людський біль того часу. Багато спілкувався з колишніми воїнами УПА, їздив по селах, де проходили ті події, говорив з людьми, вивчав їхні звичаї, погляди, мовлення. Але сюжет знайшовся не серед людей, а в протоколах допитів СБУ.

Василь Шкляр презентував у Черкасах нову книжку

Не випадковою є і назва твору. Трощею на місцевому діалекті називали очерети, серед яких сталася трагедія, описана в творі: більшовицькі солдати оточили і повністю знищили загін повстанців. Але, як виявилося не повністю. Серед бійців, які залишилися в живих – і головний герой твору. Боєць з позивним «Місяць». Провівши в радянських таборах 25 років, уже дорослий чоловік повертається в Україну і раптово знаходить незаперечні підтвердження, що один із їхнього загону виявився зрадником. Тож не дивно, що тема зради проходить через весь твір. Підтвердженням цього є і головний слоган книжки: «Зраду не можна виправдати, але можна зрозуміти». Автор натякнув, що як і годиться для такого роману, в історії також є і фатальна жінка, і велике кохання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x