Соцмережі, фентезі і герої, які не вимовляють «р»: письменники з книжкового фесту

Соцмережі, фентезі і герої, які не вимовляють «р»: письменники з книжкового фесту

Інформаційний марафон «Книжковий фестиваль «Маестро» у «Новій добі» сьогодні розпочали троє молодих письменників Анастасія Нікуліна, Віктор Янкевич та Ярина Каторож. Молоді автори зарядили колектив редакції позитивом і поділилися враженнями про Черкаси і черкаських читачів.

Емоційно оповідаючи враження відвідин міста на «Че», Віктор Янкевич признався «новодобвіцям», що лише у Черкасах він бачив стільки багато високих і красивих жінок.Також вперше відвідала наше місто і Анастасія Нікуліна: «Дуже сподобалося місто: у вас можна дихати, можна бачити небо, ходити просторими вулочками, не те що у нас у Льовові!».
Ярина Каторож повідала, що найкумеднішим питанням від читачів було запитання від хлопчика-підлітка, який зауважив, що, «якщо письменники картавлять, то правда, що персонажі також не вимовляють літеру «р».
«Загалом, усі україномовні читачі думають що письменник, це богемна людина, що у них тисячі ідей і кожна книга – це бестселер, що автору не віддають весь тираж в руки і він ходить і роздає їх» – поділилася своїми спостереженнями Анастасія Нікуліна.

Соцмережі, фентезі і герої, які не вимовляють «р»: письменники з книжкового фесту

Книги Анастасії Нікуліної та Віктора Янкевича перегукуються у своїй тематиці: тема соцмереж, стосунки підлітків та їх батьків. Книги не тільки розкривають небезпечні сторони віртуального світу, але й показують шляхи порозуміння між поколіннями, людської і людяної взаємодопомоги.
Книги Ярини Каторож у стилі фентезі полюбляють читати підлітки, та вона зауважує:
«Я не писала саме для підлітків, книга писалася для всіх, хто любить світи фентезі. Не рекомендую читати її дітям років до тринадцяти-чотирнадцяти, оскільки в ній зображена війна та є певні жорстокі сцени. Обмежень «до 30, 40, 50 і т. д.» немає. Та, звичайно, оскільки я молодий автор, то й книжку читає переважно молодь. Українське сучасне фентезі» ля того, щоби персонаж з’явився на папері, спочатку його образ має сформуватися в голові. Починаючи писати про свою Медину, я, вісімнадцятирічна, була ще надто наділена максималізмом і вразливістю, аби створити персонажа, сильно не схожого на мене.

Соцмережі, фентезі і герої, які не вимовляють «р»: письменники з книжкового фесту

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x