Василь Шкляр: «Мій читач – це людина з почуттям гідності»

Василь Шкляр: «Мій читач – це людина з почуттям гідності»

Щойно в рамках інформаційного марафону, який нині проходить у межах книжкового фестивалю «Маестро» 2018, прес-центр «Нової Доби» відвідав відомий український письменник Василь Шкляр. Він розповів, яким бачить свого читача.

– Раніше я завжди казав, що мій читач – це красива молода людина з загостреним почуттям людської гідності, але останнім часом виявилося, що це коло значно ширше, ніж я собі уявляв, – говорить автор «Чорного ворона», «Чорного сонця», «Трощі» та багатьох інших історичних романів, які вже стали хрестоматійними. – Сьогодні мої твори читає дуже широке коло людей: від домогосподарок до воїнів. «Чорного ворона» бачив і на Майдані, і на передовій. Колись бійці просили підписати книжку, яка була всі пропахла запахом пороху і розбухла від того, що її читали сотні бійців. Скажу чесно, не зміг поставити там свого автографа, щоб не зрушити тієї легенди, яка вже оповила цю річ.

Загалом, за словами автора, читача він сприймає як співавтора і саме тому залишає в своїх творах багато недомовок, щоб дати можливість читачу творити разом з ним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x