Дара Корній презентувала черкащанам нову книжку

Дара Корній презентувала черкащанам нову книжку

Письменниця завітала на Книжковий фестиваль «Маестро» 21 квітня, і розповіла про особливості написання книги «Чарівні історії української міфології».

– Випадкового в нашій міфології нічого немає. Кожна істота на своєму місці. Всі духи потрібні, навіть ті, що недобрі. Вони нагадують нам, людям, що не можна робити, – зазначає авторка під час зустрічі.
Дара Корній розказала про труднощі, які виникли, коли вона намагалася опублікувати збірник (довідник) про міфологічних істот України. Із позитивних моментів письменниця відзначила те, що вперше в її житті художник прочитав книгу перед ілюструванням. Ангеліна Канкава створила фантастичні малюнки і навіть радилася з авторкою під час роботи.

Письменниця розповіла, що видавництво «Vivat» запропонувало створити кожній істоті паспорт як людині. У ньому міститься інформація про батьків, походження, артефакти, як задобрити ту чу ту істоту.
Напевно, це моє щастя, що я народилася і виросла в селі, купалася в тих казках і легендах. У мене є ніжний трепет і відчуття пробудження природи. Я дуже тішуся, коли бачу ваше Дніпро. Це така сила і натхнення, – зауважила авторка.

Дара Корній презентувала черкащанам нову книжку

У своїй книзі майстриня слова повідала про 28 видів мавок: «Я думаю, що їх набагато більше. Будучи на Волині мені нашептали люди що є ще чотири види, навіть є зимові мавки», – сказала Дара Корній і попередила, щоб хлопці були обережнішими, бо можуть їх зустріти, а також додала: «Мавки, зазвичай, дівчат не чіпають, хоча бувають різні випадки. Часто до них (мавок) зверталися, коли хтось хворів за допомогою. Інколи ці істоти просила щось в замін, навіть життя.

Не всі двері, які тобі пропонують потрібно відкривати, – сказала письменниця і розповіла про незвичний випадок, коли під час презентації книги в Києві побачила на останніх рядах чоловіка, який зовнішньо був дуже схожий на Бузничого. Після автографсесії цей пан підійшов до Дари Корній і запитав чи не хоче вона познайомитися ближче? На запитання з ким саме, авторка почула: «Ви ж про нас написали книжку». За словами письменниці в неї просто відібрало мову, вона була шокована.

Дара Корній презентувала черкащанам нову книжку

Про черкаську молодь Дара Корній відгукнулася досить позитивно: «Я приємно вражена. Діти надзвичайно активні: читають, багато чим цікавляться, розпитують про все. Ми їздили у 18-ту школу, розмовляли із золотоніськими школярами. Під час зустріч не було монологу, ми вели активний діалог. Мені дуже приємно, що я можу в них повчитися. Ми з вами виростаємо і нам здається, що ми більш досвідчені і все знаємо. Нічого подібного. Треба розмовляти зі своїми дітьми. Вони іноді бувають дуже хорошими вчителями».
Після презентації кожен охочий мав змогу придбати книжку і отримати автограф авторки.

Захід відбувся у Черкаській обласній філармонії.

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x