Смілянські учні познайомилися з роботою міліції

Смілянські учні познайомилися з роботою міліції

У Смілі учні сьомих – дев’ятих класів Балаклеївської загальноосвітньої школи № 2 завітали в гості до міліції. Співробітники Смілянського міськвідділу з добротою, гостинно зустріли вихованців навчального закладу, розповіли про роботу правоохоронців, показали спецзасоби та запросили відвідати історичний музей Смілянської міліції. Про це повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.
В актовому залі, від фахових співробітників діти дізналися про міліцію багато цікавого. Школярі уважно слухали історію створення Смілянського міськвідділу міліції, яку розповів т.в.о. начальника міськвідділу Анатолій Панасенко, та задавали безліч різноманітних запитань, на які керівник міліції охоче відповів. Продовжив розмову оперуповноважений сектору кримінальної міліції в справах дітей Ігор Осадчий, який розповів гостям про основні завдання свого підрозділу і про вжиття ними всіх можливих заходів щодо недопущення злочинної діяльності серед неповнолітніх та відносно них. Крім цього, Ігор Юрійович зупинився на питанні наркоманії серед неповнолітніх. Для охочих вступити до відомчих вузів системи МВС, було цікаво послухати інспектора сектору кадрового забезпечення Ларису Погрібну, яка розповіла гостям про особливості роботи правоохоронних органів, про вступ та навчання за державним замовленням.

Завітали учні і до історичного музею Смілянської міліції, який знаходиться в адміністративному приміщенні. Наявність форменого одягу, різних нагород та фотоілюстрацій міліцейської повсякденної роботи з часів радянської міліції до сьогодення дуже зацікавила гостей міліцейського музею.

На завершення, дітей очікувало найцікавіше. В стрілецькому тирі старший інспектор з професійної підготовки сектору кадрового забезпечення Олег Радченко ознайомив школярів із зброєю, якою володіє міліція. Це пістолети Макарова, а також автомати і снайперські гвинтівки, які можуть бути використані для проведення спецоперацій. Після цікавої лекції про зброю кожен учень мав можливість потримати в руках справжню зброї і сфотографуватися на згадку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x