Сміття в лісах – проблема Черкащини (ВІДЕО)

Сміття в лісах – проблема Черкащини (ВІДЕО)

Сосновий ліс біля мікрорайону Дахнівка засмічений побутовими відходами та залишками непотребу після відпочивальників, про це інформує «5канал».
Жителі мікрорайону відмовилися ходити в лісу ще кілька років тому, оскільки за цей час сміття там тільки додалося. Говорять, що опісля таких відвідин, вітер розносить цей непотріб. Натомість черкащани, які приїздять до цього лісу, переконують: у таких місцях бракує сміттєвих баків.
За станом зелених зон стежить екоінспекція. Начальник обласної державної екоінспекції Сергій Поліщук запевнив, що за чотири місяці виявили та оштрафували більш як сотню несумлінних відпочивальників. Однак проконтролювати такі правопорушення важко.
У мерії ж поки розроблюють комплекс заходів задля наведення ладу в довколишніх лісах. За словами заступника міського голови Черкас Ігора Волошина, найближчим часом у парках та лісах встановлять контейнери для сміття, а також камери спостереження.
Екологи вкотре нагадують: звичайна пластикова пляшка розкладається в землі майже 200 років, вироби з гуми – 150, а скло – тисячу років. До того ж, шкідливі речовини потрапляють у ґрунт та воду.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x