У Черкасах провели благодійний аукціон

У Черкасах провели благодійний аукціон

Продаж книжкових ілюстрацій українського художника Владислава Єрка видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» відбувся в обласній філармонії 22 квітня. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Продавали 20 ілюстрацій із книг «Маленький принц», «Казки туманного Альбіону» та «Снігова королева». Ціна стартувала від 997 грн.

Під час аукціону Владислав Єрка розповів про особливості написання картин, звернув увагу гостів на деталі використані в його працях. Так митець сказав про роботу «Країна сліз»: «Це ілюстрація про Маленького принца, коли він намагався щиро поговорити з льотчиком. Але той тільки і думав про зламаний літак, про те, що його треба лагодити. Принц добре його розуміє, адже знає, що це значить – не вміти літати. Льотчик відкладає всі справи тільки тоді, коли хлопчик починає плакати».

– Маленький принц – це одна з найулюбленіших моїх книжок. У ній є відповіді на всі запитання, які виникають впродовж життя. Єрко настільки добре відчув цю книжку і описав ситуацію, що я зрозуміла – це саме те, що не вистачає мені в житті, – прокоментувала свій вибір Олександра Коваль, учасниця, президент львівської ГО «Форум видавців», яка придбала кілька ілюстрацій автора.

За словами Юлії Чабаненко, одного із організаторів заходу, на виручені кошти дітям загиблих АТОвців Черкащини придбають подарунки: «За результатами лоту залишилося десять робіт, з дозволу автора картини подарують найменшим дітям».
Аукціон проводив Сергій Проскурня – український театральний режисер і продюсер. Подія відбулася в межах Другого книжкового фестивалю «Маестро».

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x