Черкаська прокуратура повернула пасовища і сіножаті державі

Черкаська прокуратура повернула пасовища і сіножаті державі

З метою захисту інтересів держави прокуратура Черкащини реагує на факти безпідставного, незаконного збільшення орних земель за рахунок пасовищ та сіножатей, які відповідно згідно із ст. 34 Земельного кодексу України повинні передаватися саме для випасу худоби, а не для ведення фермерського господарства та вирощування на них сільськогосподарських культур. У ході судового розгляду справи за позовом прокурора до шполянської агрофірми про повернення земельних ділянок у складі пасовищ і сіножатей загальною площею понад 135 га вартістю майже 1,5 млн. грн., відповідачем спірну землю добровільно повернуто державі. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Прокуратури Черкаської області.

Підставою звернення прокуратури до суду став факт використання колишнім орендарем вказаних земельних ділянок без належних правових підстав після закінчення терміну договору оренди. Більше того, частина землі була ним розорана, що не відповідає виду її використання, визначеному для цієї категорії земель сільськогосподарського призначення.

Відповідач позивався до суду за поновленням договору оренди землі, судами першої та апеляційної інстанції у задоволенні його позовних вимог відмовлено, однак агрофірма продовжувала використовувати земельні ділянки у власних цілях, допоки цьому не завадили органи прокуратури.
За втручання прокуратури землю, правовий порядок використання якої порушено, належить повернути державі для подальшого визначення її ефективного користувача.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x