Тиждень охорони праці у ЧДТУ

Тиждень охорони праці у ЧДТУ

Сьогодні, 23 квітня, у Черкаському державному технологічному університеті розпочався Тиждень охорони праці відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 та звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2018 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні від 06.04.2018 року. Цьогоріч, згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці, Всесвітній день охорони праці проходить під девізом «Захищене і здорове покоління». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського державного технологічного університету.

Відтак, кафедра безпеки життєдіяльності ЧДТУ розпочала Тиждень охорони праці Заходом протипожежної безпеки для студентів.
Сьогодні питання безпеки при пожежах є дуже актуальними, оскільки щорічно в Україні реєструється 41000-50000 пожеж, на яких гине 2200-2500 осіб. Усвідомлення того, які дії необхідно виконувати в разі виникнення небезпечної ситуації та чітке їх дотримання, може врятувати не одне життя.

На початку зібрання виступив завідувач кафедри безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте, який звернув увагу присутніх на заходи Тижня охорони праці в Університеті та розповів про необхідність неухильно дотримуватися правил та норм з охорони праці.

Далі слово взяв старший викладач кафедри Володимир Цікановський, який детально ознайомив усіх із планом Заходу.

Захід складався з двох частин. У першій частині, яка називалася «Перевір свої можливості під час евакуації при пожежі», студенти отримали індивідуальні завдання, за якими їм необхідно було здійснити евакуацію з найвіддаленіших місць декількох навчальних корпусів. Під керівництвом викладачів кафедри доцентів Сергія Ротте, Юлії Гайової та Тетяни Портянко, викладача Наталії Пшенишної студенти виконали тестові завдання, під час яких кожен учасник перевірив себе, на який час він може затримувати дихання, рухаючись по маршруту евакуації, яку відстань при цьому він подолав, аналізували фактори, що впливали на результати порятунку під час потенційної пожежі.

У другій частині заходу – «Оптимізація навантажень на електромережу в житлових приміщеннях від обладнання з метою підвищення пожежної безпеки» під керівництвом старшого викладача Володимира Цікановського студенти мали можливість ознайомитися зі значеннями електричної потужності побутового обладнання; визначити максимально можливі навантаження на електромережу в квартирі; перевірити перетин дроту електричної мережі квартири на відповідність навантаженню; оптимізувати використання побутового електрообладнання з метою підвищення рівня пожежної безпеки в квартирі.

Таким чином, в результаті обговорення були зроблені висновки, що психологічна готовність до надзвичайної ситуації, технічне та організаційне протипожежне забезпечення можуть значно зменшити наслідки від вогняної стихії.

Крім цього, проректор ЧДТУ Микола Куницький нагадав присутнім порядок дій у разі виникнення пожежі та наголосив на перспективах організації та проведення загальноуніверситетьських заходів щодо охорони праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x