В ЧНУ відбулася конференція молодих учених

В ЧНУ відбулася конференція молодих учених

19-20 квітня двері Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького гостинно відчинилися для учасників ХХ щорічної Всеукраїнської конференції молодих учених «Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених», яку організатори тепло іменують «Родзинкою». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі закладу.

Цьогоріч традиційна наукова подія об’єднала студентів, аспірантів, викладачів з України, Узбекистану, Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Туркменістану, Китайської Народної Республіки, Туреччини, Італії. У вітальному слові проректор із наукової, міжнародної та інноваційної діяльності професор Сергій Корновенко підкреслив, що цьогоріч інтерес до «Родзинки» спостерігається і з боку шкільних закладів. Кілька робіт надійшли до організаторів зі Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 і Черкаського фізико-математичного ліцею. «Отже, можемо впевнено стверджувати — наука молодшає!» — відзначив Серій Валерійович.

На пленарному засіданні своїм досвідом у науковій царині з молодими дослідниками поділились учені зі світовими іменами. Професор кафедри фізики, доктор фізико-математичних наук, професор Андрій Гусак розмірковував на тему, чому в Україні немає Нобелівських лауреатів і давав молодим ученим поради, як досягти висот у науці та отримати визнання. Гість із Німеччини, професор Мюнстерського університету Лінгард Легенгаузен розповів про особливості розвитку Німеччини до і після виборів. Професор кафедри хімії та наноматеріалознавства, заслужений діяч науки і техніки України, доктор хімічних наук Борис Мінаєв розкрив таємниці молекулярного кисню і клітинного дихання. Професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки, дійсний член Української академії історичних наук, доктор історичних наук Чабан Анатолій Юзефович запропонував аудиторії виступ на тему: «Цивілізаційний вибір України: шлях до Європи». Від студентської спільноти із доповіддю «BriefHistoryofCoteD’ivoire (ІvoryСoast) — theLandofIvory» виступив Раімі Абдул Акім.

За 20 років проведення конференції виокремилася значна кількість напрямів роботи секційних засідань. У 2018 році молодими науковцями порушувались актуальні питання, що стосуються розвитку гуманітарних, природничих, філологічних наук, психології і педагогіки, державного управління, менеджменту, економічної безпеки, туризму, правознавства, історії і філософії, образотворчого мистецтва, фізичної культури і спорту тощо.

Серед постійних учасників заходу впродовж останніх років були такі заклади вищої освіти України, як Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, Автотранспортний коледж ДВНЗ «Криворізький національний університет», Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗУ, Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія», Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, Київський національний лінгвістичний університет, Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т. Г. Шевченка. У 2018 році цей перелік поповнили: Полтавський юридичний коледж Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, Київський національний університет технологій та дизайну, Черкаська філія ПВНЗ «Європейський університет», Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка, Золотоніський коледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Уманський національний університет садівництва, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Інститут сорбції та проблем ендоекології НАН України, Київський національний торговельно-економічний університет, ДУ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України».

Як зазначив ректор Черкаського національного Олександр Черевко, Родзинка-2018 — це 547 учасників, понад 1000 сторінок досліджень, опублікованих за 5 науковими напрямами: «Психолого-педагогічні науки», «Природничо-математичні та комп’ютерні науки», «Філологічні науки. Соціальні комунікації», «Історія. Філософія», «Юридичні науки. Інтелектуальна власність. Державне управління і соціально-політичні науки. Економіка, підприємництво, туризм, менеджмент», 34 секції для доповідачів, які одночасно проходили в усіх корпусах Черкаського національного університету.

Нагадуємо, щорічно Рада молодих учених запрошує до участі в конференції «Родзинка» студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, молодих науковців віком до 35 років, докторантів та докторів наук віком до 40 років, чия діяльність стосується тематики конференції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x