Як зменшити навантаження на Дніпро, радились у Каневі

Як зменшити навантаження на Дніпро, радились у Каневі

На сьогоднішній день екологічний стан річки Дніпро та її природоохоронних територій є чи не найактуальнішим чинником, який впливає на здоров’я людей.

Дніпро забезпечує водою 2/3 території України. Тож важливою складовою проблеми надмірного антропогенного навантаження на води річки Дніпро є стан її прибережних захисних смуг та додержання режиму ведення господарської діяльності в їх межах.

Не стоїть осторонь цієї проблеми і місто Канів Черкаської області, адже подолання засмічення прибережної смуги міста визначено міською радою, як один з головних пріоритетів.

Про це «Новій Добі» повідомили в Дніпровській екологічній прокуратурі.

У зв’язку з цим виконувачем обов’язків Канівського міського голови Олександром Скориною ініційовано проведення круглого столу з указаного питання.

Уповноважені представники Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури прийняли участь у цьому круглому столі, на якому розглядались проблеми функціонування прибережної зони річки Дніпро в місті Каневі та режиму ведення господарської діяльності в ній.

У круглому столі також прийняли участь депутати Канівської міської ради, приватні підприємці Канівщини, керівники комунальних служб, представники громадськості та засобів масової інформації.
За наслідками плідного обговорення проблемних питань вирішено розробити ряд актуальних та нагальних заходів щодо забезпечення режиму функціонування прибережної захисної смуги річки Дніпро в м. Каневі, за рахунок зменшення антропогенного навантаження на неї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x