Груповий випадок захворювання дітей зафіксовано в Умані

Груповий випадок захворювання дітей  зафіксовано в Умані

Як повідомили у відомстві, груповий випадок захворювання дітей зафіксовано в загальноосвітній школі №3 в Умані. Впродовж 21.-24.04.2018 до інфекційного відділення Уманської міської лікарні № 3 та Уманської центральної районної лікарні було госпіталізовано 9 дітей з попереднім діагнозом: 5 дітей – гострий гастроентероколіт, 1 дитина – гострий ентероколіт, 2 дитини – харчова токсикоінфекція, 1 дитина – ГРВІ, ацетонемічний синдром, гострий гастроентероколіт. Одна дитина з 23.04.2018 перебуває на амбулаторному лікуванні в Уманській дитячій лікарні, попередній діагноз: гострий ентерит. Інформує прес-служба ГУ Держсподспоживслужби в Черкаській області.

Фахівцями Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області організовано проведення санітарно-епідеміологічного обстеження загальноосвітньої школи №3 м. Умань, з відбором проб харчових продуктів, готових страв, гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.
В ході перевірки виявлені порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарних норм і правил. За результатами перевірки складено 2 протоколи про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері санітарного законодавства, керівництву закладу направлений припис щодо усунення виявлених порушень. Про групове захворювання повідомлено міського голову м.Умань, відділ освіти Уманської міської ради, Уманський відокремлений підрозділ Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Уманський районний відділ Управління ДСНС України у Черкаській області, Уманську місцеву прокуратуру.
На даний час проведення комплексу санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x