В Городищі презентували нову книгу відомого краєзнавця

В Городищі презентували нову книгу відомого краєзнавця

Зразком справжнього краєзнавця, прикладом ентузіаста-пошуковця був наш постійний автор, вчитель з Черкас Микола Миколайович Щербина (1959–2016). Кожну літню відпустку він проводив у Городищі. Велосипедом, пішки та попутками неодноразово обійшов увесь район, зробив безліч унікальних краєзнавчих знахідок. Потім приносив цікаві матеріали, які відкривали маловідомі сторінки минулого, а тому охоче друкувалися в газеті.

Вже другий рік немає з нами Миколи Миколайовича, але його праця продовжує приносити користь людям. Завдяки вірним друзям нещодавно у видавництві «Вертикаль» побачила світ його книга «Краєзнавці Городищини». Тут зібрані нариси про дослідників минулого, вміщені біографічні довідки та перелік головних робіт. Книга побачила світ у рамках районної програми підтримки книговидавничої справи. Передмову написав голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Василь Мельниченко.

В Городищі презентували нову книгу відомого краєзнавця

25 квітня в читальному залі Городищенської районної бібліотеки ім. В. Симиренка відбулася презентація книги Миколи Щербини «Краєзнавці Городищини». Були присутні колеги-краєзнавці, педагоги, музейники, перший заступник голови Городищенської РДА Василь Скринник, керуюча справами районної ради Оксана Сенецька. Своїми спогадами про Миколу Щербину поділилися краєзнавці Микола Панасенко, Наталія Круподеря, Дмитро Пожар.

Наділений талантом пошуковця, Микола Щербина зумів реалізувати себе в краєзнавстві, залишивши значний доробок і пам’ять в серцях своїх учнів, рідних, друзів і колег, широкої громадськості Черкащини. Фахові історичні знання та безпомилкова дослідницька інтуїція допомагали виокремлювати та досліджувати найбільш актуальні і маловідомі краєзнавчі теми. Він залишив по собі чималий науковий спадок, який ще буде вивчатися і досліджуватися. Його книги і публікації увійшли до скарбниці українського краєзнавства.

Після закінчення презентації всі присутні могли ознайомитися з бібліографічним довідником та іншою краєзнавчою літературою.

Володимир Чос

В Городищі презентували нову книгу відомого краєзнавця

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x