Черкаси відвідав Посол з Литви

Черкаси відвідав Посол з Литви

26 квітня заступник міського голови Черкас Ігор Волошин провів зустріч із делегацією Литовської Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом в Україні Марюсом Януконісом. Гості перебувають у нашому місті в рамках Молодіжного євроатлантичного безпекового форуму, який цими днями проходить в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Сторони обговорили спільні проекти та окреслили перспективи майбутньої співпраці. Інформують в в прес-службі Черкаської міської ради.

– За час російської агресії наша допомога вашій державі в різних сферах (як-то: військова та експертна) склала майже 10 мільйонів євро, – говорить Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Марюс Януконіс. –Україна для Литви є однозначним і чітким пріоритетом у зовнішній політиці. Сподіваюся, що ми знайдемо ще більше можливостей для розширення нашої співпрацю з Черкасами. Це – серце України. У нас є багато спільного.

За його словами, дипломатичне представництво Литви в Україні вже четвертий рік поспіль є контактним посольством НАТО. Серед його головних завдань – поширення інформації стосовно діяльності Альянсу, організація заходів просвітницького характеру, співпраця зі структурами влади та неурядовими організаціями.

Як підкреслив голова Представництва НАТО в Україні Пан Александер Вінніков, який перебуває в складі делегації, Організіція Північноатлантичного договору й надалі продовжить надавати політичну та практичну підтримку нашій країні. Загалом співпраця з НАТО розпочалася 1997 році після підписання спеціального пакту.

– На політичному рівні НАТО підтримує український суверенітет, територіальну цілісність та незалежність, – сказав він. – Така позиція є незмінною для нас після початку агресії з боку Російської Федерації та продовжуватиме бути такою.

Як розповів Александр Вінніков, наразі вони допомагають Україні в 13 різних напрямках. Серед основних – консультації (цим, зокрема, займається близько 15 тренерів), трастові фонди, а ще – програми розбудови й розвитку.

– Щоденно наші тренери консультують із питань кібербезпеки, логістики, медичної реабілітації та розмінування, – говорить він. – Ми працюємо і над розвитком професійних здібностей персоналу, тренуємо його, допомагаємо якнайкраще інтегруватися в сектор захисту й робудування доброчесності.

Разом із тим, наголошує, їхні фахівці займаються психологічною реабілітацією демобілізованих АТОвців для подолання ними посттравматичного синдрому та соціальною адаптацією для звільнених військових. З цією метою в Черкасах, Оршанці та в Золотоноші провели низку тренінгів.

Під час зустрічі Ігор Волошин розповів про те, чим живе обласний центр і підкреслив, що наше місто відкрите до співпраці. Її, вважає, можна розширити в багатьох інших сферах.

– Факти допомоги з боку вашої країни є цілком відчутними. Ви є одним із адвокатів України в ЄС, нашими помічниками на міжнародній арені, – каже він. – Ми вдячні вам за підтримку. Черкаська міська рада готова допомагати вам у різних питаннях. Ми завжди відкриті до діалогу та готові розширити співпрацю в культурному й інформаційному просторах, бізнес-відносинах. Адже ми зацікавлені в розвитку нашого міста.

Він додав, що нині активно співпрацюють та обмінюються досвідом заклади освіти й культури. Зокрема, Перша міська гімназія з 2013-ого року працює з Міжнародним університетом LCC (що в Клайпеді, Литва).

Участь у зустрічі взяли також заступник міського голови Ігор Коломоєць, директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, очільник департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

Черкаси відвідав Посол з Литви

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x