У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що допоможе чорнобильцям і хворим

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що допоможе чорнобильцям і хворим

Документ пропонує спрямувати додаткові бюджетні кошти на низку соціальних програм. Серед них: «Заходи із реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч», «Реконструкція і розширення Національного інституту раку», «Функціонування Національного інституту сердечно-судинної хірургії імені М. М. Амосова», «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Централізовані заходи із забезпечення діагностики та лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет» та «Централізовані заходи із забезпечення діагностики та лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу».

Окрім того, пропонується збільшення асигнувань за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Один із авторів законопроекту, народний депутат Геннадій Бобов, переконаний, що в бюджеті достатньо коштів для реалізації цих програм. «Із початку року бюджет уже перевиконаний на 8 мільярдів гривень. Ці гроші мають бути спрямовані тим, хто найбільше цього потребує, а не розкрадатися чиновниками. Ми повністю прорахували витрати на соціальні потреби – сьогодні є можливість підвищити рівень фінансування цих програм. Тож ми з колегами і виступили з цією ініціативою. Сподіваюсь, що народні депутати підтримають наш спільний законопроект».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x