Жителька Копіюватого відзначила віковий ювілей

Жителька Копіюватого відзначила віковий ювілей

23 квітня 2018 року найстаріша жителька селища Копіювате, що на Канівщині, Наталія Зіновіївна Чумакова відзначила свій сторічний ювілей. Привітати її приїхали рідні та близькі. Завітали на свято до її господи із цінним подарунком також і представники народного депутата Геннадія Бобова.

Народилася Наталія Зіновіївна 23 квітня 1918 року в селі Литвинець Канівського району Черкаської області, в багатодітній родині Зіновія та Ганни Сінельник. Закінчила 3 класи місцевої початкової школи, а потім допомагала батькам по господарству та в догляді менших дітей.

Щоб урятувати родину від голоду, батьки в 1933 році перевозять Наталію та її четверо братів і семеро сестер на проживання в Росію (Сибір). До України родина повернулась лише в 1939 році. Під час Другої світової війни жінка проживала з сім’єю в селі Копіювата, перенесла разом із рідними та односельцями всі жахи німецької окупації, доглядала маленьку доньку Ліду.

Після визволення Канівщини родина Наталії переїхала в селище Копіювате, а сама вона пішла працювати ланковою в рільничу бригаду радгоспу Мартинівського цукрозаводу. За добросовісну працю її занесли на Дошку пошани радгоспу, відзначили подяками й почесними грамотами.

У 1957 році Наталія Зіновіївна, як переселенка, виїхала до Кримської області, де проживала і працювала на виноградниках довгих десять років. У 1967 році повернулася до селища Копіювате, де проживає і нині разом із найменшою дочкою Надією Володимирівною Неклюдовою (Чумаковою). Всього ж Наталія Зіновіївна народила та виховала трьох дітей.

Після повернення на Канівщину Наталія Зіновіївна працювала дояркою в радгоспі Мартинівського цукрозаводу, а потім сторожем аж до виходу на пенсію в 1973 році. Нині ювілярка вже має 8 онуків, 9 правнуків, 3 праправнуки і бажає їм щасливої долі та мирного неба над головою.

Наталія Зіновіївна народилася в Україні і пишається тим, що є українкою. Вважає, що немає більш працьовитих, гордих, добрих і милосердних людей. Говорить, що українці ніколи не занепадали духом, а значить не можна знищити той народ, у серці якого живе незгасне полум’я любові до рідної землі! Наталія Зіновіївна бажає всім миру й добра, і передає щиру подяку своєму народному обранцю Геннадію Борисовичу Бобову за увагу та турботу.

Олена Столяр

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x