У ЧДТУ готують фахівців майбутнього

У ЧДТУ готують фахівців майбутнього

Денис Грецький про досягнення та перспективи розвитку будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету. Будівельний факультет – це базовий інженерний факультет Черкаського державного технологічного університету, де проводять підготовку з таких спеціальностей: «Хімічні технології та інженерія», «Екологія», «Будівництво та цивільна інженерія», «Геодезія та землеустрій». Це ті спеціальності, які постійно користуються попитом, що підтверджується щорічними запрошеннями випускників на роботу від працедавців. Про це «Новій Добі» повідомляє Прес-служба ЧДТУ.

Про досягнення, здобутки та перспективи розвитку будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету розповідає декан будівельного факультету, кандидат технічних наук, доцент Денис Грецький.

У ЧДТУ готують фахівців майбутнього

– Денисе Володимировичу, розкажіть, будь-ласка, про останні новини будівельного факультету та досягнення студентів?
– Із досягнень можу відзначити, що під час проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із природничих, технічних і гуманітарних наук із галузі знань «Екологія» студентка 1-го курсу освітнього ступеня магістр, спеціальності 101 «Екологія» Лілія Дігтяренко з роботою на тему «Екологічна оцінка стану поверхневих вод р. Золотоношка», виконану під керівництвом доцента Інгріди Чемерис, визнана переможцем й нагороджена дипломом І ступеня. Хочу зазначити, що всього на конкурс надійшли 124 наукові роботи з 71 вищого навчального закладу України, з яких галузевою конкурсною комісією було допущено до участі у ІІ турі 105 робіт. Роботи всіх учасників мали різноманітний характер: від теоретичних узагальнень до практичних рекомендацій, що свідчить про жорстку конкуренцію учасників.

Також хочеться наголосити, що в межах міжнародних проектів «Водна Гармонія Євразія-ІІ» та «Водна Гармонія Еразмус+», що реалізуються на кафедрі хімічних технологій та водоочищення, яку очолює професор Геннадій Столяренко, передбачено фінансування студентських мобільностей в європейських університетах із питань водопідготовки та водоочищення. Завдяки цьому, три студенти впродовж 2017 року виконували свої магістерські роботи в Норвезькому університеті природничих наук (NMBU), а з першого жовтня 2017 року два студенти кафедри хімічних технологій та водоочищення почали річне навчання в Німеччині – University of Applied Science, та два студенти в Польщі – University of Warmia and Mazury in Olshtyn. Також студенти, завдяки міжнародному фінансуванню, мають можливість кожного літа навчатися у тритижневих школах за дисциплінами, присвяченими проблемам води, які проходять на базі університетів Норвегії, Шрі-Ланки, Китаю.

Для студентів спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», було оновлено комп’ютерну лабораторію в цьому році, в межах підписаної угоди про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та Allplan Software Nemetschek (Німеччина). Цей договір передбачає надання студентам для навчальних цілей ліцензійного програмного забезпечення, участь студентів у всеукраїнських та міжнародних конкурсах студентських робіт. Також умежах програми Еразмус було здійснено підписання меморандуму про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та Шауляйським технічним університетом з обміну студентами та навчання студентів у програмах «подвійний диплом».

– Які перспективи розвитку нових спеціальностей на будівельному факультеті?
– На факультеті активно розвивається нова спеціальність «Геодезія та землеустрій», для якої було модернізовано комп’ютерну лабораторію із землеустрою, де встановлене нове ліцензійне програмне забезпечення для цифрової картографії та землеустрою «Digitals», яке люб’язно надало для навчання нашим студентам НПО «Геосистема», м. Вінниця.

Тому будівельний факультет Черкаського державного технологічного університету з упевненістю дивиться в майбутнє, не зупиняється на досягнутому і має попереду ще багато планів та звершень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x