Голови черкаських ОТГ домовилися з владою про співпрацю

Голови черкаських ОТГ домовилися з владою про співпрацю

Особливості впровадження реформ в освіті та медицині обговорив очільник Черкащини з головами об’єднаних громад. Участь у нараді взяли також представники профільних структурних підрозділів ОДА та Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Як наголосив обласний керманич, освітні новації та якісні зміни у сфері охорони здоров’я, зокрема розвиток сільської медицини, – серед пріоритетних завдань цьогоріч. Це стосується і поліпшення дорожньої інфраструктури.

– Приємно, що кожен голова об’єднаної громади вболіває за свою територію і прагне якнайшвидше показати якісні зміни, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – При цьому маючи потрібний ресурс для розвиткових проектів. Ми зі свого боку допомагаємо налагодити потрібні комунікації та скоординувати процес. Реформа децентралізації, що ініційована Президентом і Урядом, нині у процесі впровадження. А тому ми всі перебудовуємо свою роботу. Якщо раніше багато рішень ухвалювались на рівні району, то зараз це право переходить до об’єднаних громад. І є низка питань, що потребують відпрацювання. Моя ключова вимога до керівників районів – конструктивно та результативно співпрацювати з громадами-об’єднавцями. Це стосується як формування переліку доріг для ремонту в конкретному районі, так і інших питань. Ми всі маємо бути партнерами в роботі над розвитком територій.

Нагадаємо, натепер на Черкащині створено 26 об’єднаних територіальних громад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x