На Городищині реставрують храм

На Городищині реставрують храм

Благочинний Городищенського округу протоієрей Іоанн Жигало разом із духовенством, церковною громадою і благодійниками планують повністю завершити масштабну реставрацію внутрішнього розпису Михайло-Архангельського храму, зведеного 170 років тому у Городищі коштом видатного мецената царської доби графа Воронцова. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті Черкаської єпархії УПЦ.

Фрески, що прикрасили храм, є унікальними як за художнім рівнем, так і тематикою. Зокрема, саме тут є фрески із зображенням сюжетів на всі глави Апокаліпсису. Слід визнати, що за часи панування державного атеїзму, ця пам\’ятка архітектури зазнала небаченого плюндрування, внаслідок чого фресковий живопис був мало не знищений дощенту.
І от вже другий рік поспіль всередині храму щодня працюють реставратори, сантиметр за сантиметром оновлюючи шар історичного живопису. Отець Іоанн Жигало сподівається, що вже незабаром зможе запросити Владику Софронія, який неодноразово особисто знайомився з ходом реставраційних робіт, для освячення завершеного розпису.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x