На Катеринопільщині затвердили план стратегічного розвитку

На Катеринопільщині затвердили план стратегічного розвитку

27 квітня 2018 року відбулася позачергова сімнадцята сесія Катеринопільської районної ради сьомого скликання, яку провів її голова Віталій Верета. Депутати розглянули Стратегічний план розвитку Катеринопільського району на 2018–2020 роки та щляхи його реалізації. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

План був підготовлений задля досягнення стабільного зростання якості життя населення району на основі збалансованого та узгодженого розвитку регіональної економіки, базованої на інноваціях, ощадливому ставленні до природного середовища, а також з урахуванням стратегічних інтересів держави.

Депутати схвалили програму розвитку Катеринопільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги на 2018–2020 роки, яку представила головний лікар центру Олена Пироженко. В своїй доповіді вона наголосила, що з 1 січня 2018 року в Україні стартувала реформа охорони здоров\’я і розпочалася вона з реформування первинної галузі медицини. На сьогодні якісне медичне обслуговування потребує значного покращення, спрямованого, зокрема, на кадрове забезпечення, матеріально-технічне оснащення, проведення капітальних ремонтних робіт, забезпечення автотранспортом, впровадження електронної системи охорони здоров’я. А для цього необхідно вирішити питання забезпечення закладів первинної допомоги комп’ютерною технікою, медичною інформаційною системою, підключенням до мережі Інтернет (швидкісний Інтернет); придбання службового житла для сімейного лікаря.

Також народні обранці звернулись до депутатів Черкаської обласної ради Олександра Коваленка, Михайла Морозюка, Артура Футими щодо співфінансування впровадження медичної реформи в Катеринопільському районі та поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів, а також придбання шкільного автобуса для підвезення учасників освітнього процесу.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x