В ЧНУ пройшов молодіжний євроатлантичний безпековий форум

В ЧНУ пройшов молодіжний євроатлантичний безпековий форум

Студенти-учасники Молодіжного євроатлантичного безпекового форуму отримали пам’ятні сертифікати за участь у заході міжнародного масштабу. Учасників Форуму привітали директор департаменту євроатлантичного співробітництва Міністерства національної безпеки Литовської Республіки Саулюс Гасюнас , аташе з питань оборони Литовської Республіки в Україні, Румунії та Молдові полковник Альгірдас Норкус, ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко та перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

– Завершився Молодіжний євроатлантичний безпековий форум, організований Посольством Литовської Республіки, яке є контактним Посольством НАТО в Україні, — зазначив Олександр Черевко. — У Форумі взяли участь студенти з Черкаської, Чернігівської, Київської областей та Києва.

Форум пройшов на найвищому рівні, адже спікерами були Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, колишній міністр закордонних справ Литовської Республіки (2006-2008) та колишній Посол Литовської Республіки в Україні (2010-2014) Пятрас Вайтекунас, колишній міністр закордонних справ України (2007-2009) Володимир Огризко, голова Представництва НАТО в Україні, директор Офісу зв\’язку НАТО Александер Вінніков, радник Посольства Канади в Україні Руслан Кац, шість військових аташе з питань безпеки та інші зарубіжні гості, а також перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

Радує, що наші студенти проявили велику обізнаність та зацікавленість у темі форуму — безпековій політиці України та відносинах НАТО-Україна.

Ми, українці, розуміємо, що в нас попереду — велика домашня робота, щоб стати врівень з іншими європейськими країнами. Але статистика та висновки експертів показують, що свідомість українського суспільства динамічно змінюється і процес євроінтеграції у нас незворотній. Вже понад 60% населення України розуміють, що вступ до НАТО — це надійний захист демократії та стримування зовнішнього агресора. Тому так важливо формувати у молоді європейські цінності. Дякуємо Посольству Литовської Республіки за виказану довіру, а студентам — за активну участь у заході.

Слід зазначити, що м. Черкаси вперше прийняло захід такого високого рівня, об’єднавши студентів з Центральної України та міжнародних експертів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x