У Черкасах ремонтуватимуть дороги капітально

У Черкасах ремонтуватимуть дороги капітально

Чималий об’єм робіт запланований у Черкасах цьогоріч із ремонту доріг. Мають привести до ладу і міські тротуари. Про це було повідомлено під час наради, яку провів міський голова Анатолій Бондаренко. Інформує прес-служба Черкаської міської ради.

Про об’єкти дорожньої інфраструктури, по яким виконуються роботи департаментом архітектури та містобудування, доповів його очільник Артур Савін.

За його словами, цьогоріч заплановано завершення першої черги робіт по вул. Героїв Дніпра від Сержанта Жужоми до Б.Хмельницького. Тут необхідно завершити озеленення, зробити полив. Вже розпочаті роботи із встановлення паркану для безпеки. Подібна ситуація і з ремонтом другої черги Героїв Дніпра(від Б.Хмельницького до Сержанта Смирнова).Потреба у фінансуванні цієї ділянки 5 млн. грн., на цей рік заплановано 3,5 млн.

– Найбільший обсяг робіт розпочався на третій частині вул. Героїв Дніпра (від Сержанта Смирнова до вулиці Козацької).На їх виконання потрібно 41 млн.грн. Майже вся сума вже передбачена у бюджеті. Нині виконуються підготовчі роботи: облаштування зливової каналізації та встановлення зливових решіток. Приблизно через місяць підрядники розпочнуть формувати проїжджу частину, – розповів Артур Савін.

Як повідомив директор департаменту архітектури та містобудування, у цьому році планується завершити першу і другу черги ремонту бульвару Шевченка – від Лазарєва до Небесної Сотні, від Небесної Сотні до Героїв Сталінграду. На цих ділянках залишилося зробити розмітку, знаки, огородження, підвіз ґрунту для подальшого озеленення. По третій черзі бул. Шевченка (від Припортової до Різдвяної) потрібно покласти верхній шар ЩМА, завершити облаштування технічної полоси тротуарною плиткою. На жаль, нині підрядник не може розпочати ці роботи через те, що укладання договорів не реєструє казначейство. Це питання потребує термінового вирішення, зауважив Артур Савін.

За словами директора департаменту архітектури та містобудування, нині проводиться реконструкція вулиці Менделєєва (від Санаторної до Галана). Залишилося облаштувати освітлення, тротуар та велодоріжку. З попереднім підрядником договір припинено за рішенням Верховного Суду, тож тепер шукатимуть нового виконавця цих робіт.

– Завершується робота із реконструкції вул. Чорновола від Бидгощської до Хіміків. На стадії завершення – вул. Сумгаїтська (виїзд у напрямку Золотоноші). Необхідно зробити заїзні кишені, відбійник і нанести розмітку. На ці роботи кошти у бюджеті передбачені, – повідомив Артур Савін.

Також у цьому році розпочався капітальний ремонт вул. Надпільної від вул. Можайського до вул. Грушевського. Наразі підрядник замінює старий бетонний бортовий камінь на новий. Тут планується укласти нижній і верхній шар ЩМА. В цьому році поки що на виконання цих робіт у бюджеті передбачено видатки у 7 млн. грн.. Щоб повністю завершити роботи, необхідно 15 млн. грн. Також в стадії завершення вул. Благовісна від вул. Грушевського до вул. Можайського.

Цьогоріч заплановані роботи з облаштування тротуару по бул.Шевченка від Небесної Сотні до Припортової. Проект вже повністю готовий. Роботи розпочнуться орієнтовно через 1,5 місяці.

У Черкасах ремонтуватимуть дороги капітально

Про роботи, які заплановані по департаменту ЖКК, розповів його директор Сергій Танюк.

– Орієнтовно із середини травня ми матимемо змогу заключити договір на виконання поточного ремонту доріг. Заплановано ремонт вул. Сагайдачного від вул. Симиренківської до Пацаєва, а також вул. Пастерівської. У рамках капітального будівництва заплановано ремонт вул.Симиренківської (від Чигиринської до Сагайдачного). По вул. Сурікова з 15 травня буде розпочатий поточний ремонт. До кінця травня Сурікова має бути відремонтована, – зазначив Сергій Танюк.
За його словами, певні роботи проводяться КП «ЧЕЛУАШ». На жаль, тендер на закупівлю асфальту не відбувся, але працівники підприємства розпочали підготовку шляхопроводу по просп. Хіміків до ремонту (фрезерування, очищення від бруду), а тим часом має бути вирішено питання з асфальтом. Також КП «ЧЕЛУАШ» виконає роботи із поточного ремонту бул. Шевченка від Університетської до Дахнівської, і від вул. Іллєнка до площі 700-річчя і в протилежний бік.

Під час наради міський голова Анатолій Бондаренко наголосив, що роботи із приведення міських автошляхів у належний стан потрібно пришвидшити. Також необхідно тримати на контролі якість виконання дорожніх робіт.

– Це те, чого від нас вимагають жителі Черкас. Вони хочуть їздити по нормальним дорогам і ходити по зручним тротуарам, – підкреслив міський голова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x