Черкащина вже прийняла 170 кримчан

Черкащина вже прийняла 170 кримчан

Переселенці з Криму та м. Севастополь продовжують прибувати до області. Якщо минулої п’ятниці кримчан було 62 особи, то на сьогодні Черкащина прийняла вже 170 громадян. Про це „Нова Доба” дізналася в облдержадміністрації.

Такі цифри озвучила перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Старікова.

За її словами, за призначенням державної соціальної допомоги до управлінь соціального захисту населення області звернулося 25 сімей переселенців, а це 78 осіб. Насьогодні 3 сім’ям вже призначено державну соціальну допомогу, трьом сім’ям за рахунок коштів обласного бюджету вирішено виділити одноразову допомогу в сумі 500 грн.

Звертаються переселенці й до управлінь Пенсійного фонду України в області. Наразі це 36 осіб щодо питань про переведення виплати пенсії за місцем фактичного проживання в Черкаській області. З них 21 особа прийнята на пенсійний облік, щодо решти осіб, то направлені запити про отримання пенсійних справ.

Також Наталя Володимирівна відзначила, що в 30 навчальних закладах області нині навчається 35 дітей з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, з них 9 дітей навчаються у дошкільних та 25 – у загальноосвітніх навчальних закладах, 1 дитина – у профтехучилищі. Школярі забезпечені необхідними підручниками. За потребою діти зможуть отримати психологічну допомогу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x