Організація ветеранів провела пленум

Організація ветеранів провела пленум

І знову, як і в попередні роки, ветерани Катеринопільщини зібралися в останніх числах квітня на пленум районної ветеранської організації. Були підведені підсумки роботи за минулий рік і намічені заходи по підготовці й відзначенню у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Мабуть, кожен із нас, представників старшого й середнього покоління, хто втратив у ті далекі роки своїх рідних, повертається до незабутньої весни 1945-го, згадує тих, хто віддав своє життя заради своїх нащадків. І навіть, якщо б війна закінчилася в іншу пору, Перемога все одно означала б відродження, оновлення, повернення до життя – те, що несе світові весна.

Голова районної ветеранської організації, почесний ветеран України Микола Поліщук стисло охарактеризував її роботу за попередній рік. Ветерани брали участь у різних заходах, зокрема таких, як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 74-а річниця визволення району, День Перемоги, День скорботи і вшанування жертв війни, День людей похилого віку та ряді інших. Продовжується практика зустрічей ветеранів із молодшим поколінням у районному краєзнавчому музеї, школах, районній бібліотеці. Ветеранський вокальний ансамбль «Оберіг» брав участь у районних та обласних оглядах, а 14 березня дав концерт для ветеранів міста Черкаси.

Тісна співпраця налагоджена районною ветеранською організацією з Пенсійним фондом, центральною районною лікарнею, управлінням соціального захисту населення. Та це й не дивно, адже саме сюди найчастіше і звертаються пенсіонери зі своїми проблемами.

Не варто скидати з рахунку і підтримку, яку надають ветеранській організації районна державна адміністрація, районна рада, сільські та селищні ради, об’єднані територіальні громади, а також сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства.

– День Перемоги, – зазначив Микола Маркович, – увійшов у наше життя, як історична дата завершення страшної, жорстокої війни. То хіба ми можемо відмовитися від цієї дати й віддати право на перемогу іншій державі? Ми добре знаємо страшні цифри, вкарбовані в нашу історію. Саме тому наш обов’язок – зберегти пам’ять про кожного полеглого, та за час, що залишився до 9 травня, навести порядок біля кожного обеліска, монумента, братської могили. Не забутися провідати тих, хто воював, а їх не так вже й багато залишилося серед нас, солдатських вдів, дітей війни. І робити це треба постійно, адже їм головне – наша увага, чуйність, тепло душі.

Із привітаннями цього дня до ветеранів Катеринопільщини звернулися перший заступник голови РДА Володимир Коваленко, голова районної ради Віталій Верета, головний лікар райлікарні Людмила Борецька, керівник управління Пенсійного фонду Оксана Левчук.

А народний депутат України Геннадій Бобов, який, до речі, постійно підтримує Катеринопільську районну організацію ветеранів, окрім щирого вітання із Днем Перемоги, цього разу подарував їй багатофункціональний пристрій EPSON, що, безумовно, допоможе в роботі по збереженню історичної пам’яті.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x