Оливкова олія – невичерпне джерело молодості та здоров’я

Оливкова олія – невичерпне джерело молодості та здоров’я

Оливкова олія – дуже корисний продукт, що рекомендують вживати всім без обмеження: і дорослим, і дітям, і людям похилого віку. Сьогодні вчені знайшли реальні докази дивовижних властивостей оливкової олії. Її вживання – краща профілактика серцевих захворювань, насичує організм вітамінами A, B1, B2, C, D, E, і K, а також залізом. До того, ж оливкова олія містить велику кількість антиоксидантів, що запобігає закупорюванню артерій і пошкодженню кровоносних судин. Сповільнюється процес старіння клітин.

Оливкову олію ще називають «маслом краси», адже вона відіграє важливу роль у пом’якшенні та оновленні клітин шкіри.

Оливкова олія 60–85 %, залежно від клімату і виду дерев, містить мононенасичену олеїнову кислоту, 7–20 % – насичену пальмітинову кислоту і близько 5–10 % – незамінну лінолеву кислоту, тобто організм людини їх не виробляє і має надходити з їжею.

В оливковій олії, на відміну від риб’ячого жиру, немає жирних кислот групи Омега-3 і мало жиророзчинних вітамінів. Однак вона має багато інших переваг: олеїнова і пальмітинова жирні кислоти не вимагають біохімічної переробки в печінці для включення до жирового обміну людини, на відміну від інших рослинних олій – соняшникової, кукурудзяної, з виноградних кісточок тощо.

Оливкова олія цінна своєю стійкістю до окислення, тому, як і українське сало, допустима для смаження, але краще це робити рідко.

Проте, попри всі корисні характеристики, оливковою олією краще не зловживати. Достатньо додати щодня 1–2 столові ложки цієї олії у салат. У поєднанні із невеликою кількістю бальзамічного оцту або соку лимона, вона має виражений жовчогінний ефект, тому добре додавати таку суміш до овочевих салатів. А також слід пам\’ятати, що ця олія дуже калорійна – майже 900 Ккал на 100 г.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x