Чому з’являється варикоз?

Варикозне розширення вен – захворювання, що характеризується зміною форми, будови та функції венозної системи, порушенням венозного кровотоку, прогресуючим перебігом і появою низки ускладнень. Варикозне розширення вен багато хто сприймає, як хворобу стареньких бабусь і лише жіночу проблему. Але неестетичні пучки вен на ногах можуть з’явитися не тільки після сорока, а й у двадцять років. До слова, чоловіки також не застраховані від цієї хвороби.

Варикозна хвороба ніг проявляється появою збільшених за розміром і кривих за формою вен. Згідно зі статистикою, половина людей нашої планети має таке захворювання. Варикоз найбільш притаманний тим людям, які через професією змушені тривалий час проводити «на ногах». Перші симптоми варикозу, як правило, проявляються у 35 років, проте нині вже у 20−30 років у багатьох є симптоми цього захворювання.

Проблема варикозного розширення вен передається генетично, тобто спадковість у цьому питанні слід брати до уваги. Тому люди зі схильністю до варикозу мають уважніше стежити за своїм самопочуттям.

Як лікувати?
На перших етапах варикозного розширення вен найчастіше використовують хірургічні методи лікування – склеротерапію, еластичну білизну, а також фізіотерапію.

У більш складних і хронічних випадках використовують традиційний хірургічний метод – венектомію. Це низка малоінвазивних хірургічних методів, що дозволяють вилікувати більш складні випадки варикозного розширення вен. Хірурги мають багато методів лікування варикозу – це хірургічне видалення великої підшкірної вени, кріохірургія, перев’язка великої підшкірної вени, амбулаторна хірургія та інші.

Слід пам’ятати, що найкраще лікування – це профілактика, тому варто задуматися про спорт, правильне харчування і відпочинок. У спорті ви можете вибрати пілатес, плавання або інші заняття, крім бігу та стрибків. Також, слід відмовитися від високих підборів, адже якщо у вас є генетична схильність до варикозу, то рекомендують вибирати каблук не більше 3−4 см. Збалансуйте своє харчування, позбутися зайвої ваги і зменшити навантаження на вени.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x