У Черкасах рятували бобра (ВІДЕО)

У Черкасах рятували бобра (ВІДЕО)

Нещодавно співробітники Черкаського зоопарку врятували дорослого бобра, який ненароком потрапив у біду. Випадок трапився в Дахнівському районі міста Черкаси. Про тварину повідомила жителька одного з будинків приватного сектора, яка виявила бобра на своєму подвір’ї. Тварина потрапила до старого басейну і самотужки не могла звідти вибратись. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському зоопарку.

Зазвичай бобри живуть сім’ями, які складаються з 5–8 особин (сімейної пари і молодих бобрів – приплоду минулого та поточного років). Індивідуальна ділянка займається сім`ями бобрів протягом багатьох поколінь. Невелику водойму займає (в більшості випадків) самець-одинак, який зазвичай сам відшукує собі індивідуальну ділянку. Слід відзначити, що саме у весняний період починається розпадання бобрових сімей, коли вже дорослі нащадки кочують в пошуках індивідуальних ділянок під поселення, протяжність і розміри яких залежать від наявності кормових стацій. Живляться бобри різноманітною рослинною їжею, починаючи від соковитих рослинних пагонів в теплу пору року, закінчуючи жорсткою їжею – зеленою корою дерев та їх гілками в зимову пору.

У Черкасах рятували бобра (ВІДЕО)

Вочевидь, саме це цікавило нашого несподіваного гостя – молоді соковиті рослини та особиста ділянка для поселення.

Взагалі бобер – найбільший звір серед сучасних гризунів фауни Старого Світу і другий по розмірах після капібарі, що живе в Південній Америці.

На середину ХХ ст. бобер європейський мав низьку чисельність і обмежене поширення. На той час, в Україні окремі популяції цих звірів збереглися лише по річках Київської, Чернігівської, Житомирської та Волинської областей, а також на півночі Донецької. Тепер, завдяки забороні інтенсивного промислу, бобри мешкають майже в усіх річках, крім тих, що на пряму впадають в моря.

Вважається, що тепер на планеті нема теренів, які б не зазнали антропогенного впливу. Зміна природного середовища внаслідок збільшення площ під забудову, розорювання природних ділянок під сільськогосподарські угіддя, розростання міст та утворення мегаполісів – усе це впливає на стан, чисельність і в першу чергу поведінку тварин місцевої фауни. Тварини просто змушені пристосовуватись до зміни природних біотопів. Інколи спроби адаптуватись призводять до зовсім несподіваних випадків, які супроводжуються зіткненням тварин з людиною.

Особину, яку було успішно врятовано співробітниками зоопарку, випустили біля ріки Бігуча, між Дахнівським районом Черкас та селищем Свидівок. Наші співробітники дуже вдячні громадянам, які не байдужі до тварин, що потрапили в біду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x