Субсидії: кому в травні потрібно буде їх переоформити?

Субсидії: кому в травні потрібно буде їх переоформити?

Приблизно 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Кому саме – розповіли в Мінсоцполітики. Інформує прес-служба Черкаської міської ради.

Як ми уже інформували, з 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій. На думку Мінсоцполітики, вона є перш за все соціально справедливою та більш адресною. \”Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких багаті люди більше не зможуть паразитувати за кошт всіх платників податків».

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні, – повідомляють в Мінсоцполітики.

Більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, – загалом це приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів – як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.

Натомість у зв’язку з введенням нових правил приблизно 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Отже, повторно – Заяву і Декларацію – потрібно буде подати:

1. Орендарям житла
2. Внутрішньо переміщеним особам
3. Тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб
4. Тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати
5. Тим сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.
6. Тим сім’ям, які саном на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

Субсидії: кому в травні потрібно буде їх переоформити?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x