Хто їздитиме безкоштовно у черкаських маршрутках?

Хто їздитиме безкоштовно у черкаських маршрутках?

У Черкаській міськраді чиновники розповіли про візит до Івано-Франківська, які за два дні відвідали міську раду, тролейбусний парк, КП \”Міськсвітло\”, ознайомилися із роботою в соціальній та освітній сферах та побували в міських парках. Про це «Новій Добі» стало відомо з сайту zmi.ck.ua

Про це на ранковій нараді в мерії доповів заступник міського голови Юрій Ботнар. За його словами, порівняння роботи міської ради та комунальних підприємств у цих напрямах – не на нашу користь. На жаль, Черкаси відстають майже у всіх сферах.

Розповідаючи, зокрема, про транспортну, посадовець зауважив, що в тролейбусному парку в Івано-Франківську не зміг побачити техніки, адже майже всі одиниці транспорту були на лінії.

– Було б добре, якби у нас теж так було. Вони взяли собі за мету докупити 30 тролейбусів, 30 автобусів до кінця року. До 2015 року було взято кредит ЄБРР і закуплено вживані тролейбуси з Австрії. Вони зручні, комфортні, мають гарний технічний стан. Єдине, що керівник підприємства поскравжився на складні умови кредиту. Тому я вважаю, що краще брати в лізинг, – розповів Ботнар.

Щодо вартості проїзду в маршрутках чиновник розповів, що в Івано-Франківську перевізники також вимагали підвищення тарифу.

– Там тривалий час вартість проїзду не підвищували. У них також перевізники вибрали день і лякали, що зупинятимуться. Але це було один раз і не повторювали більше. Підвищили проїзд.. У них наразі він коштує 5 грн і 6 грн після 20-ї години. Проте з 10-ї ранку до 14-ї школярі, студенти й пенсіонери їздять безкоштовно. І це наша пропозиція – як частина транспортної реформи, – сказав Ботнар.

За його словами, очевидно, що перевізники можуть й повинні брати на себе соціальну складову. У Черкасах же перевізники навіть займаються оббираням матерів із дитячими візочками.

– Я взагалі не розумію, як із ними працювати далі в нашому місті, – сказав чиновник.

У громадському транспорті в Івано-Франківську, за словами Ботнара, також встановлені трекери, і в п’ятницю, 4 травня, мав бути тендер на введення електронного квитка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x