Встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною

Встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (далі – Закон), який набув чинності 11.10.2017, внесено зміни до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», згідно з якими пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються територіальним органом Пенсійного фонду України (раніше передбачалося встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною Пенсійним фондом України або комісією з встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною при обласній державній адміністрації). Інформують в прес-службі Черкаської міської ради.

Рішення про встановлення (перерахунок, відмову) пенсії за особливі заслуги перед Україною по всіх заявах, поданих до територіального управління Пенсійного фонду України після 11.10.2017, приймають територіальні управління Пенсійного фонду України.

Змінено, також, строки встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною:

– із дня звернення за встановленням пенсії за особливі заслуги перед Україною з усіма необхідними документами (але не раніше дати призначення особі пенсії та набуття чинності Закону)
або
– із дня набуття права на пенсію за особливі заслуги перед Україною, якщо звернення за її встановленням відбулося не пізніше 12 місяців із дня набуття права (не раніше дати призначення особі пенсії та набуття чинності Закону).

До внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» зазначена пенсія могла бути встановлена лише з дня звернення.

Пенсія за особливі заслуги перед Україною встановлюється як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із Законом, у розмірах від 20 до 40 відсотків від прожиткового мінімуму, визначеного для осіб які втратили працездатність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x