У черкаській школі не знають, чому діти масово втратили свідомість під час лінійки

У черкаській школі не знають, чому діти масово втратили свідомість під час лінійки

Сьогодні близько півсотні учнів Черкаської школи № 8 постраждали внаслідок незрозумілих досі причин під час урочистої Лінійки Пам’яті. 42 дитини госпіталізовано відразу. Які наслідки отруєння будуть для решти школярів, ще не відомо. Керівництво Департаменту освіти міста стверджує, що не знає, що спричинило отруєння. Втім навчання зупинили, а перебіг подій взяв під особистий контроль мер Черкас Анатолій Бондаренко. Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

Як повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов, зараз лікарі та інші фахівці встановлюють причини такої реакції дитячих організмів.

– Поки немає чіткого розуміння, що спричинило масову втрату свідомості та запаморочення у дітей різного віку. Ранкова лінійка відбувалась традиційно на вулиці, до сніданку. Погодні умови дозволяли це здійснювати. Також немає підстав нарікати на споживання якихось шкільних страв. Оскільки діти, щойно прийшли з дому , і нічого не їли у шкільній їдальні. Тому у терміновому режимі керівництвом школи та педагогічним колективом було проінформовано про цю ситуацію батьків та ухвалено рішення про зупинку навчання у закладі до моменту з’ясування обставин і причин цієї критичної ситуації, – наголосив Сергій Павлович.

Також Сергій Воронов проінформував, що нині у цьому навчальному закладі не відбувалось жодних ремонтів чи фарбувань, які могли спровокувати виділення різких запахів чи шкідливих речовин, несприятливих для дитячого організму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x